Goedkoop is duurkoop? Auto poetsen door Autopoetsen Haarlem

Door vaak ondeskundige behandelingen heeft de autolak daarom al bij afleverbeurt zeer vaak lichte krasjes, een matige reflectie en zelfs polijstbanen door foutieve poetstechniek (zoals op de foto te zien is). Wij krijgen vaak klanten die hun auto willen poetsen en soms schrikken van de prijs (€149,95). Nadat ze verder hebben gezocht en een bedrijf hebben gevonden die het voor €90,- kan doen en hiermee akkoord gaan zijn ze meestal niet tot totaal niet tevreden. Lakswirls in de lak! Wanneer je gehaast en roterend polijst heb je grote kans op lakswirls. Dit heeft ook te maken met ervaring.. Uiteindelijk komt de klant terug om het toch door ons te laten poetsen.. In sommige gevallen wanneer ze de lak goed hebben verbrand door middel het polijsten is dit helaas niet meer te herstellen. Vandaar dat wij zeggen soms is goedkoop DUURKOOP!

Autopoetsen Haarlem komt dit soort lak-problemen zeer regelmatig tegen, en bij auto’s in íedere prijsklasse van laag tot hoog.

Wist u dat nieuwe auto’s vrijwel altijd onbeschermd de fabriek verlaten en staan daarna soms weken tot enkele maanden in weer en wind buiten? Ook tijdens het transport met de trein of vrachtwagen wordt de lak nog eens extra blootgesteld aan allerlei vervuiling.

Ondanks soms zeer hoge ‘afleverkosten’ is de ‘was en poetsbeurt’ veelal het enige wat er aan de auto gedaan wordt.

Wij verwijderen eventuele lijmresten van transportbescherming en vervolgens zullen we de lak grondig reinigen met o.a. een sterk reinigende foam en shampoo.

Met name op witte en licht gekleurde lak zijn soms  bruin-oranje kleine vlekjes te zien. Op donkere lak het niet op maar zit er uiteraard wel. Dit is vliegroest en met alleen wassen is dat niet te verwijderen.

Dit soort vervuiling wordt met specifieke producten zoals een de-ironizer en lakgum/clay verwijderd na de 1e wasbeurt.                Vooral auto’s die via de trein vervoerd worden zijn vaak bedekt met vervuiling en vliegroest

De gehele autolak wordt dan geïnspecteerd op eventuele fijne krasjes en verwijderd met een lichte polijstbeurt. Als bescherming voor de lak hoort bij een new car detail alleen de best mogelijke bescherming: een 1 of 2 componenten IGL Glass Coating ‘Quartz’ of ‘Kenzo’

Het detailen en behandelen van een nieuwe automet een IGL glass coating is mogelijk vanaf € 395 excl. btw.

Wij informeren u graag vrijblijvend over de verschillen in duurzaamheid én garantie.(Lees hier meer over de glasscoating-lakverzegeling)

Het interieur is uiteraard nieuw maar zeker niet schoon, ook in het interieur is nog genoeg te doen.

Daarom worden alle kunststoffen in het interieur gereinigd en behandeld met een niet-glimmend UV-beschermend product.         Heeft uw auto geen stoffen bekleding maar een lederen interieur dan wordt het leer behandeld met een lederconditioner, deze heeft een zijdematte uitstraling. Uiteraard worden alle ruiten aan de binnenzijde streeploos gereinigd.

Wilt u deze uitbreiding van de auto detailing dan informeren wij u graag over de meerkosten van interieurbehandeling.